Δευτέρα 17 Οκτωβρίου 2016

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΩΝ ΑΥΤΟΟΡΓΑΝΩΜΕΝΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΙΑΤΡΕΙΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΔΟΧΗ ΤΟ «ΚΑΡΑΒΑΝΙΟΥ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ» ΑΠΟ ΤΗΝ ΓΑΛΛΙΑ

                     Καλούμε όλους και όλες να πάρουν μέρος στην εκδήλωση υποδοχής του                     «Καραβανιού Αλληλεγγύης» από τα Γαλλία, την Κυριακή, 23 Οκτωβρίου 2016, 11.30 πμ, στο χώρο του ΚΙΦ Ιλίου, Ιδομενέως 32.

Ενα «Καραβάνι Αλληλεγγύης» από την Γαλλία έρχεται στις 20 Οκτωβρίου στην Ελλάδα, μεταφέροντας φάρμακα και άλλο ιατρικό υλικό, που έχει μαζευτεί εκεί από την συλλογικότητα «Αλληλεγγύη Γαλλία-Ελλάδα για την Υγεία», από κοινού με πολλές άλλες συλλογικότητες, προκειμένου να δοθεί σε αυτοοργανωμένα Κοινωνικά Ιατρεία/Φαρμακεία Αλληλεγγύης που δημιουργήθηκαν και λειτουργούν στην Ελλάδα στα χρόνια της κρίσης και της κατάρρευσης των υπηρεσιών Υγείας λόγω των διαδοχικών μνημονίων.

Το καραβάνι θα ξεκινήσει στις 15/10 από τη Λυόν και από τις 22/10 θα είναι στη Αθήνα. Στις 23 Οκτώβρη, στο χώρο του Κοινωνικού Ιατρείο Αλληλεγγύης Ιλίου (Ιδομενέως 32), οργανώνεται εκδήλωση για την υποδοχή του καραβανιού, με την συμμετοχή, εκτός του ΚΙΦΑ Ιλίου και των Κοινωνικών Ιατρείων/Φαρμακείων Κ.Πατησίων, Ν.Φιλαδέλφειας/Ν.Χαλκηδόνας/Ν.Ιωνίας, Εργατικής Λέσχης Νέας Σμύρνης, Σαλαμίνας και της Λαϊκής Συνέλευσης Αγίου Νεκταρίου Βόλου.
Στην εκδήλωση έχουν κληθεί να πάρουν μέρος και άλλες πολιτικές και κοινωνικές συλλογικότητες, που εμπλέκονται σε πρακτικές κινηματικής αλληλεγγύης, ενάντια σε λογικές φιλανθρωπισμού, όπως, επίσης, και άτομα που καταφεύγουν στα αυτοοργανωμένα Ιατρεία για να βρουν την ιατρική φροντίδα που δεν βρίσκουν αλλού και τα φάρμακα που αδυνατούν να πληρώσουν, ασφαλισμένοι και ανασφάλιστοι, που αδιακρίτως πλήττονται από την διαλυτική κρίση του συστήματος Υγείας, καθώς επίσης, πρόσφυγες και μετανάστες.


Τα αυτοοργανωμένα Ιατρεία δεν ήρθαν για να αντικαταστήσουν την δημόσια υγεία, ούτε για να λειτουργήσουν, άμεσα ή έμμεσα (και φανερά ή συγκαλυμμένα) ως συμπληρωματικά εργαλεία των ασκούμενων κυβερνητικών πολιτικών, που συστηματικά απεξαρθρώνουν την δημόσια υγεία, οδηγώντας στην πλήρη ιδιωτικοποίηση της.

Τα αυτοοργανωμένα Ιατρεία θα συνεχίσουν να παρέχουν τις υπηρεσίες τους αμφισβητώντας, ταυτόχρονα, και παλεύοντας ενάντια στις ασκούμενες πολιτικές, ενάντια την διαλυτική υποχρηματοδότηση και υποστελέχωση των υπηρεσιών, σε σύνδεση πάντα με την επιδίωξη ενός άλλου προτάγματος για την Υγεία, αυτού που θέτει στο κέντρο τον άνθρωπο και την ολότητα των αναγκών του ως υποκειμένου.

Για μια δημόσια και δωρεάν Υγεία, κάτω από το έλεγχο των εργαζόμενων σ΄ αυτήν, των ανθρώπων που λαμβάνουν υπηρεσίες και της κοινωνίας.

Η αυτοοργάνωση είναι νοητή μόνο πάνω σ΄ αυτή τη βάση και στην εκδήλωση της υποδοχής του καραβανιού θα έχουμε την ευκαιρία να ανταλλάξουμε με τους Γάλλους αλληλέγγυους τις εκατέρωθεν εμπειρίες μας από αυτή την θεμελιακή διάσταση του όποιου κινηματικού εγχειρήματος αμφισβητεί έμπρακτα την «υπάρχουσα τάξη πραγμάτων».

Καλούμε όλους και όλες να πάρουν μέρος στην εκδήλωση υποδοχής του «Καραβανιού Αλληλεγγύης» από τα Γαλλία, την Κυριακή, 23 Οκτωβρίου 2016, 11.30 πμ, στο χώρο του ΚΙΦ Ιλίου, Ιδομενέως 32.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More